уторак, 25. децембар 2012.

Heklan ukras za jelku

Bliže se Novogodišnji praznici,pa pošto svake godine dodam jedan novi ukras na jelku da nam Nova godina krene lepo i uspešno ove godine sam rešila da isheklam jedan novi ukras i da to podelim s vama,tako ko je raspoložen heklice u ruke!
Na slici vidite šta je sve potrbno vunica,traka ukrasna(mada može i neki sjajni konac ako imate),heklica,igla,marker i loptica koju sam ja zaboravila ovde da slikam ali u nedostatku iste može poslužiti i alu-folija koju fotmirate kao lopticu.Rad počinjete sa lančićem od 3 petlje koji ćete spojiti i kroz njega uraditi 12 petlji  mrtav bod.
U suštini cela loptica se radi po principu mrtav bod u početku dodajete petlje dok nedobijete krug odgovarajuće veličine za vašu lopticu.
ovako bi to trebalo da izgleda
Kada ste uradili krug koji odgovara onda radite nekoliko redova bez dodavanja petlji(ko je radijo kape znaće isti je princip),kada ste stigli do polovine loptice uradićete jedan red sa stubićem od jednog navijutka da bi mogli da provučete traku(a oni koji hoće da rade sa nekim sjajnim koncem oni normalno urade taj red s sjajnim koncem samo mrtav bod,naravno mogu i nekoliko redova da bi došlo do izražaja).                                                               

traka provučena 
Sada krenemo da oduzimamo stubiće,i naravno da provučemo traku jer kasnije ćemo ubaciti lopticu tako da nećemo moći da uradimo.
ja ovako smanjujem broj stubića sad provučem konac kroz sve tri petlje


Smanjujemo stubiće  i tako sakrijemo lopticu.Kad završimo isheklamo lančić koji će nam služiti da zakačimo ukras za jelku.                                          

Evo krajnjeg rezultata!!!:)))
Ja se izvinjavam zbog kvaliteta slika bela boja se vrlo loše slika.
ŽELIM VAM SREĆNE PRETSOJEĆE PRAZNIKE!!!:)))










Нема коментара:

Постави коментар